Organisator Nick Vercammen en de opbouwploeg van BALder Zomer zijn in de weer om alles tijdig klaar te krijgen tegen woensdag 22 juli. © Joren De Weerdt

BALder Zomer compenseert beperkt aantal bezoekers met zomerbar: “In vijf dagen evenveel volk ontvangen als normaal in één dag”

Berlaar -

Na een lange periode van onzekerheid is de opbouwploeg van BALder Zomer begonnen om het grasplein op de Markt om te toveren tot een gezellig evenementenplein. Het aantal bezoekers voor de optredens op woensdag wordt wel sterk beperkt, maar een nieuwe zomerbar van donderdag tot zondag moet dat compenseren.

Voor de kiosk wordt dezer dagen met veel mankracht gewerkt om het terrein in te richten. “Het was lang afwachten vooraleer we wisten of er een BALder Zomer dit jaar zou kunnen plaatsvinden. We zijn heel blij dat we de kans krijgen om dit te organiseren in aangepaste vorm. Het is onze bedoeling om de voorzorgsmaatregelen perfect na te leven. Dat is ons engagement ten opzichte van de gemeente. Zo willen we gaan voor dertig avonden genieten, plezier maken en toch rekening houden met elkaar”, zegt organisator Nick Vercammen.

Voor de kiosk wordt dezer dagen met veel mankracht gewerkt om het terrein in te richten. © Joren De Weerdt

De optredens op woensdagavond lokten de voorbije jaren tot 2500 bezoekers per avond. Dat zal door de coronamaatregelen nu uiteraard niet kunnen. “Het aantal bezoekers in juli is beperkt tot 400, in augustus wordt dat mogelijk verhoogd tot 800 mensen. De optredens blijven gratis, maar er zal gereserveerd moeten worden via onze Facebookpagina. Mensen mogen samenzitten in bubbels van maximaal vijftien personen. Tijdens het optreden moet iedereen blijven zitten, daar zullen we op toekijken. De muziek zal ook minder luid staan.”

“Zelfde kwaliteit”

BALder Zomer opent op woensdag 22 juli, met optredens van pIE p.KLEIN en The Joshua/Kirri Valvekens Experience. Aan het programma voor de weken nadien wordt nog de laatste hand gelegd. “Dat ligt al zo goed als vast, maar omdat we nog maar enkele dagen geleden definitief groen licht hebben gekregen, moeten we sommige details nog regelen. We willen de kwaliteit van de optredens even hoog houden als de voorbije jaren, al zal het met een pak minder publiek zijn”, klinkt het.

“We willen de kwaliteit van de optredens even hoog houden als de voorbije jaren, al zal het met een pak minder publiek zijn.” © Joren De Weerdt

Om de misgelopen inkomsten te compenseren, zal er wel een zomerbar georganiseerd worden. “Daar moet voorlopig niet voor gereserveerd worden, tenzij het te druk zou worden. De zomerbar zou elke donderdag tot zondag open zijn en zal ’s avonds sluiten om 22u als de dag nadien een werkdag is en om 23u als de dag erna een weekenddag is. We gaan voor een mix van eten, drinken en achtergrondmuziek. Er zal ook kinderanimatie zijn. Maar ook hier is het niet de bedoeling dat mensen rondlopen. Er zal aan tafel bediend worden. We hopen dat we dankzij de extra zomerbar evenveel volk zullen kunnen ontvangen in vijf dagen als normaal in één dag”, aldus Nick Vercammen.

Kiosk

BALder Zomer is alleszins een prima gelegenheid om de achthoekige kiosk uit 1934 aan de rand van het terrein eens van dichtbij te bewonderen. “Die is net afgewerkt en is de voorbije maanden heel mooi gerestaureerd. We zijn blij dat we dat via dit evenement extra in de kijker kunnen zetten”, aldus Vercammen tot slot.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio