©  RUDY DECLERCK

KV Oostende stelt drie transfers op één dag voor: Duitse jeugdinternational, nieuwe doelman en verdediger van Celtic

KV Oostende neemt de Duitse jeugdinternational Frederik Jäkel op huurbasis over van RB Leipzig. De 19-jarige centrale verdediger ondertekende een contract voor twee seizoenen bij de kustploeg, waar hij wordt herenigd met trainer Alexander Blessin. Daarnaast stelde KVO nog twee transfers voor.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

LEES OOK. KV Oostende heeft bijna nieuwe doelman: Guillaume Hubert (26) is onderweg

Jäkel (1m93) doorliep de jeugdrangen van RB Leipzig en was een vaste klant bij de Duitse nationale jeugdploegen. Bij KVO ziet hij met Alexander Blessin z’n gewezen coach van bij Leipzig terug.

“Alexander was 3,5 seizoenen m’n trainer en we hadden altijd een goede verstandhouding. Toen hij mij de kans bood om hier in een eerste ploeg te komen, twijfelde ik geen moment”, zegt Jäkel dinsdag op de website van Oostende. “Onder de vleugels van een voor mij gekend persoon kan ik mezelf hier verder ontwikkelen. Bovendien loopt er met Marko Kvasina nog een Duitstalige ploegmakker rond en ook dat vergemakkelijkt de aanpassing. Ik hoorde dat de Belgische competitie vrij fysiek is, maar daar heb ik geen schrik voor. Ik popel om hier m’n eerste wedstrijd te spelen.”

Alexander Blessin is tevreden met de komst van Jäkel. “Ik ken ‘Freddie’ natuurlijk door en door en hij is perfect voor het systeem dat we hier willen implementeren. Hij koppelt kracht aan fysiek, is snel en durft vooruit te verdedigen. Hij voetbalt al vrij matuur voor z’n leeftijd, al zit er natuurlijk ook nog heel wat progressiemarge in. Ik ben echt blij dat hij deze stap heeft gezet. En nu hij mij hier Engels hoort praten, staat er precies een andere trainer voor hem”, eindigt de Duitse coach met een kwinkslag.

Ook nieuwe doelman

Guillaume Hubert (26) verlaat Club Brugge voor KV Oostende. De doelman zette zijn handtekening onder een contract tot en met 2023. Dat heeft KVO dinsdag bekendgemaakt.

Hubert brak in 2015 door op het hoogste niveau bij Standard. In twee seizoenen verdedigde hij het doel bij de Rouches 36 keer, waarna Hubert naar Club Brugge verkaste. Ook daar kon de doelman niet overtuigen, hij stond er slechts zes keer onder de lat. Afgelopen seizoen leende blauw-zwart Hubert uit aan Cercle Brugge, goed voor negen basisplaatsen. Bij KVO gaat Hubert de concurrentie aan met de Kameroener Fabrice Ondoa.

“Toen ik hoorde van de Oostendse interesse, had ik daar meteen oren naar,” zegt Hubert. “De club wil een nieuw project starten, het is altijd leuk om daar deel van uit te kunnen maken. Daarnaast is de accommodatie, zowel in het stadion als in het trainingscomplex, top. Ik kijk er erg naar uit om hier het nieuwe seizoen aan te vatten.”

KV Oostende huurt verdediger Jack Hendry van Celtic

KV Oostende huurt Jack Hendry (25) voor één seizoen van Celtic, met aankoopoptie. Dat heeft KVO dinsdag bekendgemaakt.

De Schotse centrale verdediger verzamelde in 2018 drie caps voor zijn land na een goed half seizoen bij Dundee United en zijn overstap in januari van dat jaar naar Celtic. Voor de Schotse recordkampioen speelde hij 27 wedstrijden. De voorbije tweede seizoenshelft werd Hendry uitgeleend aan het Australische Melbourne City. Wegens een zware knieblessure speelde hij slechts twee matchen in de A-League.

“Jack is een verdediger die perfect past in het systeem dat we willen spelen”, stelt Executive President Gauthier Ganaye. “Hij kan vooruit verdedigen, is snel én kopbalsterk. Met zijn 1m94 is hij bovendien een wapen op stilstaande fases. Je hebt veel kwaliteiten als je op je 23e wordt opgepikt door een club als Celtic. We zijn ervan overtuigd dat hij die hier ook zal tonen.”

“Ik ben blij om hier aan de slag te kunnen gaan”, zo vertelt Jack Hendry. “Het Belgische voetbal is de jongste jaren enorm geëvolueerd, met de nationale ploeg als equivalent. Het is een competitie waar jonge spelers kansen krijgen en dat geldt zeker hier in Oostende. De club is een nieuwe weg ingeslagen en trekt voluit de kar van de jeugd. Ik nam al een kijkje in het stadion en op het oefencomplex. De structuur en accommodatie zijn hier aanwezig om er een goed seizoen van te maken.”

MEER OVER KV Oostende

Meer voetbalnieuws