Het indicatiebord hangt ter hoogte van de inrit van parking Veemarkt © rr 

Indicatiebord moet snelheid in Keizerstraat naar beneden halen

Mechelen -

De technische dienst van de lokale politie heeft dinsdag een snelheidsindicatiebord aangebracht aan parking Veemarkt in het centrum van Mechelen. Met die ingreep wil de politie de automobilisten sensibiliseren dat ze in een fietsstraat rijden en dat de maximale snelheid er beperkt is tot 30 kilometer per uur.

In de Keizerstraat en op de Veemarkt wordt nog vaak te snel gereden en soms duwen automobilisten het gaspedaal er echt wel heel diep in. Anderhalf jaar geleden werd er een chauffeur geflitst met een snelheid van 91 kilometer per uur. Omdat het niet om de eerste zware overtreding van de bestuurder ging, liet burgemeester Bart Somers destijds zelfs de wagen van de man in beslag nemen.

Buurtbewoners en bezoekers van horecazaken klagen al lange tijd over de overdreven snelheid in de straat. “Het is de verkeersadviesraad die aan het college van burgemeester en schepenen had voorgesteld om een tijdelijk snelheidsindicatiebord te plaatsen. Dat is dinsdag door onze technische dienst uitgevoerd”, zegt Daniel Dumolin van de lokale politie Mechelen-Willebroek. “De Keizerstraat en Veemarkt zijn fietsstraten en de snelheid is er beperkt tot 30 kilometer per uur. Bovendien steken heel wat voetgangers er de straat over en wordt de straat ook vaak door kinderen gebruikt omdat er een school in de buurt is. Het bord, dat de werkelijk gereden snelheid weergeeft, moet bestuurders er vooral op attent maken dat ze niet te snel rijden.”

Hoelang het indicatiebord er blijft staan, is voorlopig nog niet duidelijk. Wie zich aan de toegelaten snelheid houdt, krijgt een groene duim te zien. Wie het gaspedaal te diep induwt, krijgt een rode duim die naar beneden wijst.

De politie blijft in de buurt ook snelheidscontroles uitvoeren.

tdk

DE TEST