Tommorrowland

 

 ©  Tomorrowland

Katy Perry wordt blikvanger tijdens ‘virtuele’ editie van Tomorrowland

Ook de wereldberoemde popster Katy Perry mag aantreden tijdens ‘Tomorrowland around the world’, de digitale editie van het festival. De organisatie belooft “een oogverblindend spektakel vol special effects”, en nieuwe muziek van haar komende album ‘Smile’.

Een complete stijlbreuk is dat niet, want eerder stond ook al de Britse popzangeres Dua Lipa op Tomorrowland. Feit is wel dat met Katy Perry (35) nu de absolute top aan boord is. In cijfers: de popster verkocht wereldwijd niet alleen meer dan 45 miljoen albums en 135 miljoen nummers, ze was ook de eerste persoon die honderd miljoen volgers op Twitter bereikte. Haar optreden tijdens de Super Bowl in 2015 is de meest bekeken show uit de geschiedenis van het sportevenement en ook haar video’s scoren: Firework en Last Friday night zijn meer dan een miljard keer bekeken, Dark horse meer dan twee miljard keer, en Roar heeft meer dan drie miljard views.

Volgens de organisatie van Tomorrowland “zullen de werelden van elektronische dansmuziek en pop samensmelten op één van de meest spectaculaire manieren mogelijk”. Bovendien beloven ze ook muziek van Perry’s nieuwe, vijfde album Smile, dat op 14 augustus uitkomt. De zangeres zelf heeft naar eigen zeggen “altijd al deel willen uitmaken van de fun van Tomorrowland”.

Het digitale festival Tomorrowland Around the World vindt plaats op zaterdag 25 en zondag 26 juli, telkens van 16 uur tot 1 uur. De line-up brengt voorts meer dan zestig artiesten in elektronische dansmuziek samen op acht podia. Om die aan het werk te zien, betaal je 12,5 euro per dag, of 20 euro voor een weekend.(bpr)

Info en updates via Tomorrowland.com