Ook al was het druilerig weer, de nieuwe speelfontein werd meteen uitgetest. ©  dopi

Nieuwe fontein in Te Boelaarpark: “Dit wordt de leukste zomerplek van ons district”

Borgerhout -

Het Te Boelaarpark heeft een nieuwe speelfontein. Dit dossier gaat terug tot 2014 met een project van buurtbewoners voor het Wijkbudget. Dinsdag kwam er voor het eerst water uit het cirkelvormige doolhof.

In het park was er een klassieke fontein in een ovalen dok. Op warme dagen veranderde dat in een plonsbad, vaak met troebel water tot gevolg.

Buurtbewoners Steve Janssens en Bart De Scheppen vonden dat het anders kon. In 2014 dienden zij het project Te Boelaer H20 in. Dat stelde een mini-versie voor van de fontein in Park Spoor Noord. Maar het ontwerp van de stedelijke diensten was niet naar de zin van de bedenkers. Het dossier belandde op de lange baan. Waarna het naar het district Borgerhout verhuisde.

Voor ontwerp en uitvoering werd dan gekozen voor een extern bedrijf. De jury koos voor Aquafontal, de kostprijs bedroeg 120.000 euro. Afgelopen voorjaar begon de afbraak van de oude fontein. “We hebben er heel lang op moeten wachten, maar ik ben superblij dat kinderen eindelijk hun eigen speelfontein hebben in het Te Boelaarpark”, meldt districtsburgemeester Marij Preneel (Groen). “Grote mensen zijn uiteraard ook welkom om zich op warme dagen te komen verfrissen. Ik weet het zeker: dit wordt de leukste zomerplek van Borgerhout.” dopi

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio