© Politiezone Antwerpen

Inbrekers worden betrapt na inbraak en bedreigen getuigen met koevoet

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft maandagavond een man kunnen arresteren die op heterdaad was betrapt na een inbraak. Twee anderen konden ontkomen en worden opgespoord. De drie zouden de getuigen hebben bedreigd met een koevoet.

Maandagavond werd de politie verwittigd na een inbraak in een appartement op de Cockerillkaai. Getuigen hadden drie verdachten gezien aan de buitenzijde van het gebouw. De slachtoffers hadden de mannen binnenin betrapt, waarop ze waren weggevlucht.

De politie was snel ter plaatse en merkte twee verdachten op in de Pacificatiestraat. “Eén van de verdachten vluchtte een restaurant binnen, waar hij kon worden gearresteerd. De andere verdachte kon ontkomen”, zegt de Antwerpse politie.

De gearresteerde man beweerde 14 jaar oud te zijn, maar het werd volgens de politie snel duidelijk dat hij meerderjarig was. Hij had geen identiteitsdocumenten op zak en gaf een valse naam.

In het appartement bleek een raam geforceerd. “Er lag ook een koevoet waarmee de verdachten de slachtoffers hadden bedreigd toen ze betrapt werden”, klinkt het. “Er lagen in het appartement nog spullen die onderzocht zullen worden om de twee ontsnapte verdachten op te sporen.”

De gearresteerde man wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter. (dvd)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio