© ATV

Straat op het Kiel alweer getroffen door waterellende, Water-Link belooft oplossing

De bewoners van de Eugeen Laermansstraat op het Kiel hebben het niet getroffen. De verouderde waterleiding blijft voor natte miserie zorgen. Water-Link heeft nu meegedeeld de buis over heel de straat te vervangen na de zomer.

Voor de derde keer op enkele weken tijd heeft vorige week een buisbreuk plaatsgevonden in de waterleiding in de Eugeen Laermansstraat. Daardoor kregen de bewoners alweer te maken met wateroverlast. De straat komt bij die breuken blank te staan en de kelders lopen onder. Water-Link moest voor de derde keer oplapwerk verrichten, maar dat lijkt het probleem dus niet te verhelpen. Daarom zal het waterbedrijf het probleem na de zomer structureel aanpakken.

“Het is ingepland om een volledige vernieuwing van de buis in de straat uit te voeren. Dat zal tussen half september en half oktober gebeuren”, zegt Chris Janssens, woordvoerster van Water-Link. “Maar die buis blijft in de tussentijd in slechte staat. Het zou dus goed kunnen dat we nog buisbreuken hebben voor we aan die werken beginnen. We kunnen ze niet vroeger laten uitvoeren omdat het om een grote, structurele ingreep gaat.” De waterleidingen in de omliggende straten zouden in een latere fase ook bekeken en vernieuwd worden.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio