Janssen Pharmaceutica in Beerse ©  Collectie Janssen Pharmaceutica

OPROEP. Hoor jij bij de vrijwilligers die het vaccin van Janssen Pharma gaan testen?

Farmareus Janssen Pharmaceutica uit Beerse gaat een mogelijk coronavaccin testen op duizend vrijwilligers. Die testen zullen binnenkort, midden juli, van start gaan. Janssen ging op zoek naar zo veel mogelijk gezonde mannen en vrouwen die zich kandidaat wilden stellen als testpersoon. Uiteindelijk hebben ze duizend vrijwilligers gevonden.

“Het gaat dan om vijfhonderd Amerikanen die getest worden in de VS, en vijfhonderd Belgen die hier bij ons getest worden. Honderd van hen zullen ingeënt worden in ons eigen onderzoekscentrum in Merksem, de rest zal verspreid worden over andere onderzoekscentra.”

Er zullen ook testen plaatsvinden in Vaccinopolis, het onderzoekscentrum van de Universiteit Antwerpen onder leiding van professor Pierre Van Damme. 

Ben jij een van de vrijwilligers die het vaccin van Janssen Pharmaceutica gaat testen in ons land en wil je erover getuigen? (We zoeken geen mensen die zich nog kandidaat willen stellen.) Laat het ons weten via hier@reageren.be of onderstaand formulier. Vergeet zeker uw naam en gsm-nummer niet te vermelden.