De kleine Vizazi wordt gekoesterd door mama Mambele. ©  Zoo Antwerpen

Bijna 6.000 bezoekers van de Zoo hebben naam gekozen voor pasgeboren babygorilla

‘Vizazi!’ Die naam zal binnenkort vaak weerklinken in de Mensapenvallei in de Antwerpse Zoo, want zo heet de pasgeboren gorilla. Dat heeft het grote publiek beslist. Maar liefst 5.867 mensen brachten hun stem uit via een poll op de Facebookpagina van de dierentuin. “Wij zijn heel tevreden, want in die naam zit een mooie verwijzing naar haar grootmoeder verstopt!”, zegt verzorger Melanie.

De verzorgers uit de Mensapenvallei in de zoo van Antwerpen hadden drie favoriete namen gekozen voor het jong van Mambele en zilverrug Matadi. “Traditioneel gezien kiezen we altijd voor namen uit het taalgebied of uit de regio waar de diersoort in de natuur leeft”, legt Melanie uit. 2020 is ook het jaar van de V, dus kwamen ze uit bij Virunga, Vizazi en Vunga. De fans van de dierentuin hadden het laatste woord en 44% van hen koos voor Vizazi.

“Vizazi betekent ‘generaties’ in de Afrikaanse taal Swahili. Dat vinden we niet alleen symbolisch heel mooi, er is nog meer. De grootmoeder van het kleintje heet immers Zazie. Zo is ze dus eigenlijk nu ook een beetje vernoemd naar haar oma”, aldus Melanie.

Vizazi kan je intussen al bewonderen in Zoo Antwerpen. Zij woont samen op hun eiland met vier andere westelijke laaglandgorilla’s: Thandie, Mambele, Matadi en Mayani. Ook de oostelijke laaglandgorilla Amahoro is opgenomen in hun familie.

Mama Mambele houdt haar kleintje liefkozend tegen de borst. ©  Zoo Antwerpen

 joro

MEER OVER Zoo Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio