©  AFP

Ex-speler KAA Gent Bryan Ruiz is transfervrij na ontbinding van zijn contract bij Braziliaanse topclub

Bron: BELGA

Bryan Ruiz, ooit een smaakmaker bij AA Gent, is op zoek naar een nieuwe ploeg. De Costa Ricaanse spelverdeler zag zijn contract bij de Braziliaanse topclub Santos ontbonden worden. De 34-jarige Ruiz maakte het nieuws zelf bekend via twitter. Zijn carrière is, naar eigen zeggen, nog niet voorbij.

Nochtans kwam Ruiz, die verder tijdens zijn carrière uitkwam voor Twente, Fulham, PSV en Sporting Lissabon, al sinds november 2018 niet meer in actie voor Santos. Beide partijen lagen al een tijdje in onmin. Ruiz claimde ook al een tijd niet meer betaald te worden door de club. Volgens Nederlandse media zou Ruiz zich al hebben aangeboden bij Twente, een van zijn ex-clubs.

Ruiz telt 124 caps (26 goals) voor de nationale ploeg van Costa Rica. Hij draagt er al sinds 2011 de kapiteinsband en was met zijn nationaal elftal aanwezig op de Wereldbekers van 2014 en 2018. In 2014 verrasten Ruiz en co met een stek in de kwartfinales, op het laatste WK in Rusland eindigde hun avontuur in de groepsfase. (belga)

MEER OVER KAA Gent

Meer sportnieuws