Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © Victoriano Moreno

Tot 37 maanden cel voor home invasion in de Antwerpse Seefhoek

Antwerpen-Noord -

Drie jonge kerels hebben dinsdag celstraffen tot 37 maanden gekregen voor een home invasion in de Antwerpse wijk Seefhoek. Ze hadden het gemunt op het geld dat de zoon des huizes met zijn criminele activiteiten verdiend zou hebben.

Bron: Belga

Op 1 april werd er rond 2 uur 's nachts aangebeld bij een appartement in de Lange Van Sterbeeckstraat. Toen de 16-jarige zoon open deed, zag hij een gemaskerde man die gewapend was met een mes. Achter hem stonden nog drie mannen. De overvallers vroegen naar geld en bedreigden de jongen met een mes. Toen zijn 64-jarige vader wilde tussenkomen, trok een van de daders een alarmpistool. De vader wilde het wapen afpakken en raakte daarbij lichtgewond.

De daders, die ook nog een beitel en hamer bij zich hadden, trokken daarna naar de slaapkamer van zijn 22-jarige zoon en eisten opnieuw geld. Ook hij kreeg klappen. Terwijl ze zijn kamer aan het doorzoeken waren, kwam de politie ter plaatse. De zoon van 16 had kans gezien om nog snel de hulpdiensten te verwittigden.

Reda E.K. werd samen met twee minderjarigen opgepakt. Najeb A. en Ali F., die het vluchtvoertuig bestuurde, konden later gevat worden. De drie beklaagden legden bekentenissen af. Najeb A. had gehoord dat de 22-jarige zoon 50.000 euro verdiend had met informaticafraude (waar een afzonderlijk onderzoek naar loopt). Hij was samen met een minderjarige op het idee gekomen om hem te overvallen en wist ook de drie anderen warm te maken voor het plan. Ze spraken af om de buit door vijf te delen.

Reda E.K. en Najeb A. werden veroordeeld tot 37 maanden cel. Ali F. kreeg dertig maanden. Ze moeten ook 1.562 euro schadevergoeding betalen. De twee minderjarigen werden eerder al ter beschikking gesteld van de jeugdrechter. (blg)

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio