©  AP

Ook dit nog: American footballers krijgen helm met ingebouwd mondmasker in strijd tegen corona

Bron: BELGA

De American footballers uit de NFL krijgen een helm met een ingebouwd mondmasker. Het plastic masker is voorzien van kleine gaten, waardoor de spelers normaal kunnen ademen. Het masker moet voorkomen dat er zweetdruppels en speeksel over en weer vliegen tussen de spelers. De kans op besmetting met het coronavirus moet daarmee verder verkleind worden.

De NFL heeft het beschermingsmiddel ontwikkeld met brillenfabrikant Oakley, dat eerder al de helmen voorzag van een vizier voor de ogen. De 32 teams uit de Amerikaanse profcompetitie ontvangen de maskers volgende week, zodat ze er mee kunnen gaan testen. American football is een sport met veel fysiek contact. De spelers pakken elkaar beet en staan vaak op korte afstand van elkaar. Heel wat American footballers maken zich zorgen om hun gezondheid. Ze zijn bang besmet te raken met het coronavirus.

De organisatie van de NFL heeft in samenspraak met de spelersvakbond een protocol opgesteld met regels en voorschriften. Zo mogen de spelers na een wedstrijd ook niet meer van shirt ruilen. (belga)

MEER OVER Coronavirus