Corona of niet: Sven Lambrechts (links) en de zijnen zorgen ook dit jaar voor mosselen.  

Corona of niet: Sven Lambrechts (links) en de zijnen zorgen ook dit jaar voor mosselen.  ©  Joren De Weerdt

Mosselsouper van voetbalclub Molenzonen schakelt over op takeaway

Hallaar -

De mosselsouper van KFCM Hallaar lokt jaarlijks vele duizenden bezoekers. Maar door de coronacrisis wordt wijselijk overgeschakeld op plan B, met name takeaway. Om dat vlot te laten verlopen, hebben ze inventieve oplossingen bedacht.

Bert Provoost

De bekende mosselvijfdaagse van KFCM Hallaar, wellicht de grootste uit de streek, loopt dit jaar van 17 tot 21 juli. Normaal wordt er tot in de vroege uurtjes nagekaart en worden de steaks, mosselen en vaten bier in het groot aangevoerd. “Voor onze club is dit evenement zeer belangrijk om werkingsmiddelen te krijgen. Daarom hebben we bewust gekozen om een takeaway te organiseren. Dezelfde omzet halen wordt onmogelijk, maar we hopen dat veel mensen via onze online inschrijvingstool toch de weg zullen vinden”, zegt bestuurslid Sven Lambrechts.

“We gaan de mosselen in mosselpotjes bereiden en dan meegeven in een aluminium wegwerpmosselpotje. Wie wil, kan de mosselen ook koud bestellen om ze thuis klaar te maken. Steak zagen we niet zitten in takeaway, maar we maken onder andere ook videe, balletjes in tomatensaus, stoofvlees en koude schotel. Iedereen kan een afhaalmoment kiezen. De afhaalzone wordt uiteraard coronaproof ingericht, met een vaste looprichting op onze terreinen”, klinkt het.

De mosselen worden geleverd in wegwerpbare potten. 

De mosselen worden geleverd in wegwerpbare potten. ©  Joren De Weerdt

“We zien het helemaal zitten, al hopen we dat dit maar één keer nodig zal zijn. We gaan zeker het sociaal contact missen. Normaal zijn onze mosselfeesten één groot feest, met optredens, een cavabar en veel ambiance. Dat zal dit jaar iets heel anders zijn”, beseffen de voetballers.

Rampjaar

Voor de Molenzonen waren de voorbije maanden een grote tegenvaller. Niet alleen trainingen en wedstrijden werden geschrapt, maar ook tal van winstgevende evenementen. “De lockdown startte op de dag van onze jeugdquiz. Daarna werd ook de Nacht van De Molenzonen geschrapt, ons groot jeugdtornooi en onze stand op de Hallaarse jaarmarkt. Volgend jaar bestaan we tachtig jaar. Dan willen we een groot feestweekend doen, om dit rampjaar te compenseren. Gelukkig zijn we een gezonde club, anders kom je in een heel ander verhaal terecht”, zegt Lambrechts nog.MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio