©  BELGA

Arjan Swinkels keert na vertrek bij KV Mechelen terug naar Eredivisie

Arjan Swinkels keert op zijn 35ste terug naar zijn thuisland Nederland. De centrale verdediger neemt afscheid van België na zijn noodgedwongen vertrek bij KV Mechelen en tekende een éénjarig contract bij Eredivisieclub VVV Venlo. Maandagavond sluit hij al aan op de training in Nederlands Limburg.

Swinkels, die doorbrak uit de jeugd van Willem II, maakte zijn entree in het Antwerpse voetbal met een transfer naar het toenmalige Lierse SK in 2012. Hij zou uiteindelijk drie seizoenen doorbrengen op het Lisp. Via een omweg langs Roda JC kwam hij in 2016 aan bij Beerschot. Daar zorgde hij mee voor de promotie naar 1B en greep hij net naast een nieuwe promotie naar het hoogste niveau in de verloren finale tegen Cercle Brugge.

Uiteindelijk geraakte hij toch in de Jupiler Pro League. KV Mechelen pikte de ervaren verdediger transfervrij op net na de degradatie in 2018. Hij zou er de beste periode van zijn carrière beleven, met onder meer een kampioenschap (in de finale tegen ex-club Beerschot) en bekerwinst, maar Malinwa besloot enkele maanden geleden toch om zijn aflopende contract niet te verlengen. VVV Venlo is nu de club die Swinkels opnieuw werk heeft gegeven.

Als het van Swinkels zelf had afgehangen, was hij nochtans minstens een jaartje langer Kakker gebleven. “De sportieve leiding (Tom Caluwé, red.) en de trainers gaven me de indruk dat het goed ging komen. Maar dat nieuwe voorstel heb ik uiteindelijk nooit gezien”, zei Swinkels in zijn laatste interview met onze krant. “Als je dan, na al die weken zonder nieuws, via een belletje moet vernemen dat de samenwerking stopt, is de teleurstelling groot. Ik weet niet wie de knoop heeft doorgehakt maar het voelt als een apart en vreemd einde van de meest succesvolle periode uit mijn carrière.”

Op dat moment - nota bene in volle lockdown - wist hij nog niet wat zijn volgende stap zou zijn. “Eerst wil ik even met mijn gezin tot rust komen en een beetje genieten. Daarna bekijk ik wel wat mijn mogelijkheden zijn. Ik wil heel graag nog een jaartje blijven voetballen. Het liefst had ik dat bij KV Mechelen gedaan maar de club heeft blijkbaar andere plannen. Ik kijk met een positief gevoel terug op mijn tijd bij KV. Het is alleen jammer dat het zo is moeten eindigen.”

Lees hier het volledige laatste interview met Arjan Swinkels

yala

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws