©  Photo News

Renner overtreedt coronaregels Team Sunweb en moet trainingskamp verlaten

De 23-jarige Michael Storer is door zijn werkgever Team Sunweb weggestuurd van een trainingskamp in het Oostenrijkse Kuhtai. De Australiër had de interne voorzorgsmaatregelen overtreden en bracht daarmee volgens de ploegleiding de gezondheid van zijn ploegmaats in gevaar. Het nieuws werd gemeld door de gespecialiseerde wielersite Wielerflits.

Team Sunweb heeft zijn renners in Oostenrijk onderverdeeld in drie bubbels om het risico op coronabesmetting te beperken. Elke bubbel werkt met vast personeel. Andere hotelgasten zijn momenteel niet welkom in het hotel waar het team verblijft, de renners en het personeel is ook gevraagd geen fysiek contact te hebben met de buitenwereld. Die regel zou door de jonge Australiër overtreden zijn. Hij verliet het hotel om boodschappen te doen.

“We passen heel strikte voorzorgsmaatregelen toe tijdens ons trainingskamp in Kühtai”, reageert het team. “Interactie met de buitenwereld willen we zoveel als mogelijk beperken om het risico op infectie van de verschillende bubbels te minimaliseren. Niet alleen om zelf niet geïnfecteerd te raken maar ook de risico’s om het virus in het peloton te brengen te minimaliseren, wanneer we op 1 augustus terugkeren in competitie.”

Volgens de ploegleiding gaat het niet om een straf maar eerder om een voorzorgsmaatregel. “Michael zelf heeft er alle begrip voor”, gaat de ploeg verder. “Topsport in coronatijd is een nieuwe situatie voor iedereen. Er wordt veel van mensen gevraagd en uiteraard hebben we ook alle begrip dat renners en personeel hieraan moeten wennen.”

De jonge ploegmaat van Tiesj Benoot geldt als een rondetalent met een meer dan behoorlijke tijdrit in de benen.(gvdl)

Meer sportnieuws