©  BELGAIMAGE

Dealer gooit zak met drugs weg tijdens vlucht van politie

Een 31-jarige dealer is opgepakt nadat hij probeerde te vluchten van de politie. Tijdens zijn vlucht gooide de man een zak vol drugs weg.

Het wijkondersteuningsteam van de Regio West (binnenstad en Linkeroever) van de politiezone Antwerpen zag tijdens een controle in de Plaatsnijdersstraat een verdacht contact tussen twee mensen. “Het bleek om een dealer en zijn klant te gaan”, aldus de politie. “Toen de inspecteurs tot controle wilden overgaan, zette de verdachte het op een lopen in de richting van de Amerikalei.” Tijdens zijn vlucht gooide de man een zakje weg, dat bleek vol drugs te zitten. “In totaal werden 109 xtc-tabletten, twaalf gram MDMA, 1,6 gram crystal meth, elf gram cocaïne en 117 gram ketamine in beslag genomen”, zegt de politie. De 31-jarige verdachte werd opgepakt, zijn Audi A3 en een som cash geld, 460 euro, werden in beslag genomen.  

Tijdens de actie werden ook zeven wildplassers beboet. “Drie dronkenlappen werden bestuurlijk aangehouden, vijf personen kregen een boete voor drugsbezit en een openbare barbecue werd stilgelegd”, zegt de politie. “Het Orida-fietsteam kon ook een man betrappen die een fiets meenam die de eigenaar niet op slot had gedaan.”

sare

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio