©  rr

Zestig bestuurders met gsm achter stuur betrapt

Bij een grote verkeersactie in Merksem zijn afgelopen weekend 142 overtredingen vastgesteld. “Zestig chauffeurs gebruikten hun gsm achter het stuur”, zegt de politie.

Het verkeersondersteuningsteam van de Regio Noord van de politiezone Antwerpen hield vrijdag en zaterdag twee dagen toezicht op de Bredabaan in Merksem. In totaal werden 142 overtredingen vastgesteld. Liefst zestig chauffeurs bleken tijdens het rijden in de weer met hun gsm. Verder werden negen foutparkeerders beboet, twee bestuurders reden door het rode licht, twee anderen gingen met hun motor op het fietspad rijden om auto’s in te halen en zes bromfietsers reden in de verkeerde richting op het fietspad. Zeven vrachtwagenchauffeurs sloegen af waar dat niet mocht en een automobilist stond onterecht geparkeerd op een parkeerplaats voor andersvaliden. “Er werden ook meer dan vijftig boetes uitgeschreven voor het negeren van verschillende gebodsborden”, zegt de politie.

De bestuurder van een voertuig van een rijschool kreeg een boete omdat hij voetgangers geen voorrang gaf op het zebrapad. “Ze werden uit elkaar gedwongen om de wagen door te laten”, aldus de politie.

 sare

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio