© ATV

Pidpa en Water-Link bundelen de krachten in strijd tegen waterschaarste in Antwerpen

De Antwerpse drinkwatermaatschappijen Pidpa en Water-Link gaan hun bestaande samenwerking intensifiëren met als doelstelling de droogteproblematiek efficiënter aan te pakken en de leveringszekerheid van drinkwater in de toekomst beter te kunnen garanderen. Ze hebben alvast plannen om een gezamenlijk labo op te richten voor analyses en experimenten met nieuwe technieken. Of de samenwerking op termijn tot een fusie zal leiden, moet nog blijken.

Pidpa en Water-Link werken al op verschillende vlakken samen, maar de droogteproblematiek zorgt er volgens de waterbedrijven voor dat ze nog meer de handen in elkaar moeten slaan. “De voorbije jaren is er al veel samengewerkt in de luwte, bijvoorbeeld rond de interconnectiviteit van onze leidingen”, zegt water-link-voorzitter André Gantman. “Een studie van KPMG wijst uit dat we complementair zijn en onze krachten best nog meer bundelen met één groot doel voor ogen: de levering van drinkwater aan onze klanten verzekeren. De structuren zullen ongetwijfeld op termijn worden aangepast aan die doelstelling, maar het is nog veel te vroeg om te bepalen wat dat precies zal inhouden.”

Aquafin

Pidpa van zijn kant geeft aan dat ook op het vlak van service, kwaliteit en kostprijs een verdere samenwerking nuttig kan zijn. Pidpa wil trouwens ook met waterzuiveringsbedrijf Aquafin in gesprek over een partnership. “Deze activiteiten zijn voor ons het sluitstuk om de waterketen integraal te benaderen”, zegt Mieke Van den Brande, voorzitter van Pidpa. “Onze raad van bestuur heeft alvast groen licht gegeven om de samenwerkingen verder uit te diepen.”

Op de site van het duurzaam bedrijventerrein Blue Gate in Antwerpen hebben Pidpa en Water-Link al concrete plannen om een gezamenlijk labo op te richten. “Dit labo moet een referentie worden in Vlaanderen op het vlak van (drink)wateranalyses, snelle bepalingen en toegepast onderzoek”, klinkt het.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio