©  REUTERS

Kelly Preston (57), vrouw van John Travolta, overleden na strijd tegen borstkanker

Actrice Kelly Preston, de vrouw van John Travolta, is op 57-jarige leeftijd overleden. Twee jaar geleden werd borstkanker bij haar vastgesteld en de strijd tegen die ziekte heeft ze zondagochtend verloren. Dat maakt de familie maandag bekend.

“Op 12 juli 2020 is Kelly Preston, geliefde moeder en vrouw, ’s ochtends overleden na een strijd van twee jaar tegen borstkanker”, laat de familie van de vrouw in een mededeling weten. “Ze heeft die strijd bewust privé gevoerd. Ze onderging al geruime tijd een medische behandeling, gesteund door vrienden en familie.” Preston wordt door haar familie omschreven als een geliefde en warme vrouw.

Op Instagram reageert Travolta zelf ook op het overlijden. “Met een zwaar hart kondig ik aan dat mijn prachtige vrouw Kelly haar strijd tegen kanker verloren heeft. Ze heeft moedig gevochten met steun en liefde van veel mensen. Mijn gezin en ik zullen de dokters en verplegers voor altijd dankbaar zijn, net als de vele vrienden en familieleden die ons bijgestaan hebben. Kelly’s liefde en leven zullen altijd herinnerd worden. Ik ga wat tijd nemen voor mijn kinderen, die hun moeder verloren hebben, dus vergeef me als je een tijdje niets van me hoort.”

Preston werd in 1962 geboren in Hawaï, en studeerde theater aan USC in Californië. Ze brak in 1988 door met haar rol in de komedie Twins, naast Arnold Schwarzenegger en Danny DeVito. Een andere grote rol was die in de romantische komedie Jerry Maguire, uit 1996. Daarin speelde ze de ex van het hoofdpersonage, vertolkt door Tom Cruise.

In 1991 trouwde ze met Travolta. Samen hadden ze drie kinderen. In 2009 overleed hun oudste zoon Jett. Net als Travolta is ze lid van Scientology.

 ©  REUTERS

 (gjs)