De Keerbaan is van begin augustus tot eind december afgesloten. © kma 

Keerbaan gaat vijf maanden dicht: auto’s en motards moeten tien kilometer omrijden

Ranst, Oelegem, Wommelgem -

Door een aanpassing aan de leidingen van Water-Link en Pidpa, zal de Keerbaan tussen Oelegem en Wommelgem van begin augustus tot het einde van het jaar afgesloten zijn. Er komt een flinke omleiding van bijna tien kilometer via Ranst.

De drinkwatermaatschappijen Water-Link en Pidpa gingen in mei 2018 een samenwerking aan, met als doel de transportinfrastructuur en de leveringszekerheid van het drinkwater voor beide bedrijven te optimaliseren. Hiervoor wordt de collector langs het Albertkanaal, tussen het productiecentrum Oelegem van Water-Link en het transportnetwerk van Pidpa in Nederviersel (Pulle), gerenoveerd tot drinkwaterleiding. De leidingen aan de Keerbaan in Oelegem moeten hiervoor worden aangepast. Tegelijk wordt het kranencomplex, dat nu onder de Keerbaan ligt, naar de groene berm naast de rijweg verplaatst, zodat onderhouds- en vernieuwingswerken makkelijker uitgevoerd kunnen worden.

Als gevolg hiervan zal de Keerbaan van 3 augustus tot 31 december afgesloten zijn in beide richtingen in het gedeelte tussen de Zavelstraat en Ginnegemveld. Het gemotoriseerde verkeer moet in beide richtingen omrijden via de omleidingsroute Cruyenveldenbaan – Wijnegembaan – Schawijkstraat – Boerenkrijglaan – Kastanjelaan – Wilgenlaan – Zevenbergenlaan – Vaartstraat. Een stevige omleiding van bijna tien kilometer. Fietsers kunnen wel nog passeren.

“Het verraste ons enigszins dat de werkzaamheden nu met corona gewoon zoals gepland doorgaan”, zegt burgemeester Johan De Ryck (N-VA) van Ranst. “Het is nu af te wachten of het drukker wordt op de E313. De Keerbaan is traditioneel een populaire sluipweg om files te omzeilen op de snelweg, maar veel tijdswinst zal er door de lange omleiding niet meer zijn. De werf is slechts een vijftal meter lang, maar die omleiding is zo groot omdat er nu eenmaal weinig kruisende en evenwijdige wegen zijn. De handelaars blijven langs hun kant van de werfzone bereikbaar.” (kma)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio