De monniken aan het massagesalon met achteraan Marie-France. © Filip Spoelders

Monniken zegenen Thais massagesalon Royal Orchid

Edegem -

Royal Orchid, het Thaise massagesalon in de tuin van Marie-France de Baré in Edegem, kreeg twee monniken op bezoek. Ze kwamen haar zaak zegenen voor het eenjarig bestaan.

De Thaise monniken kwamen van de boeddhistische tempel Wat Dhammapateep uit Muizen bij Mechelen naar Edegem. Ze ontdekten hoe Marie-France haar tuin heeft ingericht tot een oase van rust met een Thaise invloed. “Veel mensen zijn op zoek naar rust. Dit ontdekken ze in mijn salon, net alsof ze op vakantie zijn. Vooral de energetische massages zijn veelgevraagd”, geeft Marie-France aan.

De zon mocht niet in de ogen van de monniken schijnen. ©  Filip Spoelders

De monniken kwamen aan de genodigden uitleg geven over de boeddhistische levensstijl voor ze aan de gebeden begonnen. Nadien kregen ze nog een Thaise maaltijd, die aanzien werd als een offer. “Ik moest wel rekening houden met enkele tradities binnen het boeddhisme. Zo moest het beeld van Boeddha hoger staan dan de zittende monniken en mocht de zon niet in hun ogen schijnen. Het turen in de zon zorgt voor negatieve energie”, geeft Marie-France aan.

In november hoopt ze opnieuw naar Thailand te gaan voor een vakantie maar ook om extra bij te leren over de vele massagetechnieken. (fisp)

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio