Archiefbeeld. © Politiezone Antwerpen

Drugsdealers opgepakt op het Antwerpse Zuid en in Merksem

Antwerpen, Merksem -

De Antwerpse politie heeft afgelopen vrijdag in twee verschillende dossiers drie personen opgepakt op verdenking van drugshandel. Eén van hen stond driemaal geseind in andere lopende dossiers.

In Merksem stelde het drugsondersteuningsteam (DOT) tijdens een toezichtsactie vast dat een vrouw een kort bezoek bracht aan de inkomhal van een appartementsgebouw. Na een kort contact met een man, verliet ze de plaats met de wagen.

Beide personen werden gecontroleerd. “De man erkende cocaïne te hebben gekocht van de vrouw. Zij was in het bezit van 1.685 euro en een kokervormige chipsverpakking waarin 28 hoeveelheden cocaïne werden aangetroffen”, aldus de politie.

(Lees verder onder de foto)

De drugs zaten in een kokervormige chipsverpakking. © Politiezone Antwerpen

Tijdens de controle van haar kledij werden nog eens zeven hoeveelheden coke in beslag genomen. In de woning van de dame werd heel wat merkkledij aangetroffen. “Omdat er sterke vermoedens waren dat die was gekocht met het geld van de drugshandel, werd de kledij ook in beslag genomen. De 25-jarige dame werd gearresteerd en voorgeleid”, klinkt het.

Het wijkondersteuningsteam van de regio West hield dan weer toezicht aan de Waalsekaai na melding dat iemand zou dealen vanuit een woning.

“Een controle van een koper leidde de inspecteurs naar een woning waarbij twee verdachten van 31 en 33 werden gearresteerd”, zegt de politie. “Eén van hen moest nog een gevangenisstraf van 22 maanden uitzitten en was driemaal geseind in lopende dossiers. Er werd in totaal 560 euro, 70 gram cannabis en twee gsm-toestellen in beslag genomen.”

 (dvd)

MEER OVER Misdaad Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio