De beiaardconcerten van op de Sint-Romboutstoren vinden tijdens de zomermaanden iedere maandagavond plaats. 

De beiaardconcerten van op de Sint-Romboutstoren vinden tijdens de zomermaanden iedere maandagavond plaats. ©  Sven Van Haezendonck

Publiek opnieuw welkom voor beiaardconcerten: “Van musical tot jazz”

Mechelen -

Het beiaardseizoen in Mechelen is van start gegaan. Publiek is opnieuw welkom op de luisterplaats op het Cultuurplein.

De stoelen voor luisteraars staan coronagewijs opgesteld, verspreid over het hele plein. Nu maandag 13 juli belooft de Koninklijke Vereniging voor Toren en Beiaard een spetterende ontmoeting met de rockgroep Queens, maandag 20 juli is er een programma vol film- en musicalmuziek. Het laatste concert van deze maand op maandag 27 juli staat in het teken van jazz.

“Nodig uw vrienden uit en kom naar het Cultuurplein. Er zijn voldoende stoelen beschikbaar, gratis uiteraard”, zegt Marc Van Bets, voorzitter van Toren en Beiaard. Een scherm zorgt ervoor dat je de beiaardier boven in de Sint-Romboutstoren live aan het werk kan zien. Bij slecht weer kan het publiek terecht in het Cultuurcentrum zelf. Waar ter wereld kunnen mensen de concerten ook online beluisteren. “De mooiste manier om naar de beiaard te luisteren blijft natuurlijk in open lucht nabij de toren”, vertelt Van Bets. (svh)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio