© BFM

Opnieuw brand bij metaalverwerkend bedrijf Umicore in Hoboken

Hoboken -

Bij het metaalverwerkend bedrijf Umicore in Hoboken is zaterdag brand ontstaan. Het gaat volgens de Antwerpse brandweer om een beperkte brand en er vielen geen gewonden.

Volgens de eerste berichten zou de brand ontstaan zijn in een lokaal van zo’n twintig vierkante meter en zouden de vlammen zijn doorgeslagen naar het dak. De Antwerpse brandweer is ter plaatse. “De brand is onder controle”, zegt woordvoerster Jasmien O. “Er was rookontwikkeling, maar het ging niet om een grote brand.”

Wie toch last heeft van eventuele rook, sluit best ramen en deuren. De politie maande omwonenden en kinderen aan om naar binnen te gaan.

Umicore kwam de voorbije week in opspraak nadat bij kinderen in de omliggende wijk Moretusburg verhoogde loodwaarden werden vastgesteld. De site werd bovendien al meermaals getroffen door branden. De schade van de laatste brand, in maart van dit jaar, is nog zichtbaar.

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 (dvd)

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio