Charline Catrysse en Michaël Zanders als Whoppie en Floppie. 

Charline Catrysse en Michaël Zanders als Whoppie en Floppie. ©  RR

Musicalkonijntjes Whoppie en Floppie krijgen eigen Sprookjesland in Antwerpse Zuiderkroon

Antwerpen -

De Antwerpse Zuiderkroon wordt vanaf eind juli een feeëriek Sprookjesland. In de grote hal pendelen bezoekers tussen sprookjeseilandjes. De theaterzaal is een picknickweide, waar de populaire konijntjes Whoppie en Floppie hun eerste eigen show presenteren.

Guy Van Vliet

Producent Music Hall bracht al elk jaar een bekend sprookje naar de Antwerpse Stadsschouwburg, maar nu krijgt het publiek er acht in één keer. Met dank aan Whoppie (Charline Catrysse) en Floppie (Michaël Zanders). De grappige West-Vlaamse konijntjes stalen eerder al de show tijdens de musicals en Whoppie’s oneliner “Ik heb een hongertje” is nu al legendarisch. Al snel bleek het duo populairder dan de sprookjesmusicals, waardoor ze nu zelf hun moment in de schijnwerpers krijgen. Niet meer in de Stadsschouwburg, wel op het Zuid, waar Whoppie en Floppie in De Zuiderkroon een eigen Sprookjesland krijgen.

Whoppie en Floppie’s Sprookjesland wordt de ultieme sprookjesbeleving", voorspelt Geert Allaert, CEO van Music Hall. “Die beleving start met een gezellig ontvangst in Stadsbrouwerij-brasserie ’t Pakhuis, vlak bij de Zuiderkroon. Daarna wordt het gelimiteerd publiek in de Zuiderkroon ondergedompeld in het Sprookjesland. Omwille van de coronarichtlijnen starten we op 31 juli met maximaal 200 bezoekers per tijdslot. Vanaf 1 augustus worden dat 400 mensen.”

Picknick

©  RR

Uitvoerend producent Chris Van Tongelen, bekend van De Romeo’s, verklapt hoe Whoppie en Floppie’s Sprookjeskland er zal uitzien. “De ruime foyer van de Zuiderkroon zal zeven aparte minitheaters huisvesten. Jong en oud kunnen zo op een avontuurlijke manier kennismaken met verschillende sprookjes. Het gaat om Hans en Grietje, Roodkapje, De Gelaarsde Kat, Repelsteeltje, Rapunzel, Assepoester en De Prinses en de Toverspiegel. We werken met een doorschuifsysteem, waarbij het publiek opgedeeld in groepjes van de sprookjes geniet”, legt Van Tongelen uit.

In de grote zaal van de Zuiderkroon volgt dan het hoogtepunt. “Daar schitteren Whoppie en Floppie in hun eerste eigen show. Inclusief een heerlijke picknick, sappig West-Vlaams gekibbel, veel humor en leuke liedjes”, vult regisseur Brigitte Derks aan.