©  RR

Twee dieven die op klaarlichte dag gsm’s stelen in Turnhout gevat

Turnhout -

Het team straatcriminaliteit van de Politie Regio Turnhout heeft twee verdachten opgepakt van een brutale diefstal bij telefoonwinkel Mobilesous in de Herentalsstraat in Turnhout, begin deze week.

De dieven gingen toen aan de haal met een tiental telefoons en sloten de eigenaar op in de werkruimte.

De dieven gingen daarbij erg brutaal te werk. Meteen nadat ze de winkel binnenstormden, sloten ze de eigenaar op in een werkplaats, net achter de winkel. Zo konden de dieven ongestoord een aantal smartphones uit de vitrinekasten roven. Na ongeveer een halve minuut liepen de verdachten alweer naar buiten.

Een video van de overval werd vrijgegeven

Ondanks het feit dat de twee dieven tijdens de feiten een motorhelm droegen, kwamen de speurders hen toch erg snel op het spoor. Het gaat om twee jongemannen, waarvan één nog minderjarig is. Ze werden woensdag en donderdag opgepakt en zijn intussen verhoord.

De twee ontkenden ook maar iets met de diefstal te maken te hebben, maar de politie beschikt toch over voldoende aanwijzingen van betrokkenheid. De jeugdrechter besliste om de minderjarige verdachte toe te wijzen aan een gesloten jeugdinstelling. De andere verdachte werd door de onderzoeksrechter in Turnhout onder strikte voorwaarden vrijgelaten.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio