Jongeman in uitgaansbuurt Knokke trapt naar hoofd van agent

De onlusten van de afgelopen dagen in de uitgaansbuurt van Knokke-Heist blijven nazinderen. Nu zoekt de politie een jongeman die trapte naar het hoofd van een agent.

Junior Verbeeke

De lokale politie van Knokke-Heist is op zoek naar een ‘hoofdschopper’ die afgelopen dinsdagnacht uithaalde naar een agent. De man was betrokken bij de rellen die uitbraken rond het Alfred Verweeplein na het sluitingsuur van de nachtzaken. Toen weigerden honderden jongeren - vooral Nederlanders - naar huis te gaan. De meute keerde zich uiteindelijk tegen de politie, en dat ging dus gepaard met geweld.

De politie zoekt nu vooral iemand die hard uithaalde naar een inspecteur. Het doet daarom een oproep op sociale media. Er werden ook camerabeelden verspreid.

“Herken je deze persoon of heb je zelf beeldmateriaal van het incident? Gelieve contact op te nemen met het rechercheteam”, klinkt het bij de gemeente Knokke-Heist. Op de beelden van de politie zie je hoe een jongeman met een gescheurde jeans en zwarte trui schopt naar een politieman die op de knieën zit. De verdachte heeft kort donker haar en draagt schoenen van het merk Nike.

Wie tips heeft, kan contact opnemen met het rechercheteam via PZ.DKH.Recherche@police.belgium.eu.