Dit jaar vermoedelijk geen colonne legervoertuigen met de herdenkingsplechtigheid. De Bevrijdingsfeesten in Klein-Willebroek zijn sowieso afgelast. © JB

Bevrijdingsfeesten afgelast, maar herdenkingsmoment gaat niet zomaar voorbij

Willebroek -

De organisatoren van de Bevrijdingsfeesten in Klein-Willebroek hebben net beslist, na overleg met de gemeentelijke dienst evenementen, om het alombekende buurtfeest niet te laten doorgaan. De jaarlijkse herdenking aan de Shermantank wordt nog overwogen.

De kern Klein Willebroek Dorp besliste omwille van de coronamaatregelen om de Bevrijdingsfeesten, of zoals zij het noemen het ‘leukste buurtfeest van het land’, dit keer voor de 15de keer, niet te laten doorgaan. Met drank en eten vallen ze onder de coronamaatregelen die de overheid oplegt voor horeca. “Een drankstand mag bijvoorbeeld niet, maar wel aan tafel serveren. Daar hebben we niet genoeg vrijwilligers voor. De zelfbarbecue en het ontbijt kunnen ook niet en er mag niet gedanst worden. We bekijken nu of we iets kleins op 5 september kunnen doen en/of om in januari of februari een winterfeest te organiseren”, zegt medeorganisator Eric Dilles met pijn in het hart. Schepen Maaike Bradt (CD&V) zegt dat er rond de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid nog geen definitief standpunt is ingenomen. Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) beaamt. “Er zal zeker een korte plechtigheid met genodigden zijn. Ik wil dat moment van herinnering niet zomaar laten voorbijgaan”, zegt hij.

(jb)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio