©  AFP

Nieuw Bundesliga-seizoen begint op 18 september

Het volgende Bundesliga-seizoen gaat op 18 september van start. De laatste speeldag is voorzien op 22 mei 2021. Dat blijkt uit de wedstrijdkalender die de Duitse voetbalbond (DFB) vrijdag publiceerde.

De eerste ronde van de Duitse beker zal van 11 tot en met 14 september plaatsvinden, de finale in het Olympisch Stadion in Berlijn staat op 13 mei op het programma.

Het is nog niet duidelijk of fans de wedstrijden zullen kunnen bijwonen. Tot 31 oktober geldt in Duitsland nog een verbod op massa-evenementen, tenzij de organisatoren een sluitend gezondheidsplan kunnen voorleggen en beschikken over de gegevens van de bezoekers. De Duitse Voetballiga (DFL) verwijst naar de plaatselijke gezondheidsinstanties om per stadion een beslissing te nemen over het al dan niet toelaten van een aantal supporters. “Uit gesprekken met het Duits ministerie voor Volksgezondheid blijkt dat de consequente inachtneming van de hoogste beschermingsstandaarden tegen infecties de basisvoorwaarde is om voetbalwedstrijden met publiek opnieuw mogelijk te maken”, zo klinkt het bij de DFL.

De start van het nieuwe seizoen is ongeveer met een maand uitgesteld nadat het coronavirus het seizoen 2019-20 grondig verstoorde. Eind juni werd de slotspeeldag afgewerkt, Bayern München was al langer zeker van een achtste titel op rij.

Meer sportnieuws