De verdachte pleegde zeker veertien inbraken in voertuigen. ©  Peter Malaise

Camerabeelden en spoor van handpalm nekken inbreker in Mechelen: “Verantwoordelijk voor zeker 14 feiten”

Mechelen -

De politie heeft een verdachte geklist voor een recente reeks inbraken in voertuigen in de omgeving van de Tervuursesteenweg in Mechelen. Een spoor van zijn handpalm op een van de wagens en camerabeelden nekten hem.

In anderhalve maand tijd werden in de wijk in Mechelen-Zuid verschillende inbraken gepleegd in wagens. Bij iedere melding ging een technische vaststeller van de recherche ter plaatse. Dat leverde een bruikbaar spoor van een handpalm op. Ondertussen hadden speurders van de politie Mechelen-Willebroek ook al camerabeelden verzameld waarop de verdachte te zien was.

“Tijdens het onderzoek kwam aan het licht dat hij in aanmerking komt voor al zeker veertien feiten”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+). Mogelijk komt hij nog in aanmerking voor andere feiten. “Ik vind het als burgemeester erg belangrijk dat we niet enkel de feiten meedelen, maar ook het gevolg dat er aan gegeven is. Ik wil de politie feliciteren met de arrestaties. De boodschap is helder: criminaliteit in Mechelen loont niet”, legt de burgemeester uit. (svh)MEER OVER Misdaad Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio