Wijkinspecteurs volgen een basisopleiding dierenbescherming. 

Wijkinspecteurs volgen een basisopleiding dierenbescherming. ©  Stad Mechelen

Wijkinspecteurs volgen opleiding dierenbescherming

Mechelen, Willebroek -

Veertig wijkinspecteurs van Mechelen en Willebroek volgen een opleiding dierenbescherming. Zes onder hen gaan zich zelfs extra specialiseren rond het welzijn van dieren.

Sven Van Haezendonck

De inspecteurs volgen de basisopleiding bij PLOT, de politieschool in Limburg. De focus ligt onder andere op het verrichten van vaststellingen en het opstellen van een proces-verbaal. Nadien worden er een draaiboek en een procedure uitgeschreven voor collega’s die de opleiding niet konden volgen.

“We zorgen binnen het korps voor een aantal aanspreekpunten: vier in Mechelen en twee in Willebroek. Zij zullen naast de algemene opleiding dierenbescherming nog een extra vorming volgen rond dierenwelzijn”, zegt Yves Bogaerts, korpschef van de politie Mechelen-Willebroek.

“Met onze lokale dierenwerking is het belangrijk dat we signalen van dierenmishandeling en dierenleed snel opsporen en op de juiste manier dispatchen. Met deze opleidingen zetten we alweer een grote stap vooruit in ons dierenbeleid”, vertelt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+), Mechels schepen van Dierenwelzijn.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio