©  Photo News

DISCUSSIE. Ben jij tevreden met de verplichting van mondmaskers in winkels?

Vanaf morgen is het voor iedereen ouder dan 12 jaar verplicht om een mondmasker te dragen in winkels en winkelcentra en in andere binnenruimtes waar veel mensen samenkomen. Daaronder vallen onder meer bioscopen, theater-, muziek- en conferentiezalen, bibliotheken, musea en religieuze gebouwen zoals kerken en moskeeën. Dat heeft het Overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land gisterenavond beslist.

LEES OOK. Van Ranst over plotse verplichting van mondmaskers in winkels: “De tijd was er rijp voor”

Het mondmasker werd lange tijd slechts “sterk aangeraden” door de regeringen en de expertengroep GEES, maar nu gaan ze dus een stap verder. Daarmee volgen ze ook het advies van de Hoge Gezondheidsraad, die gisterenochtend al voor een uitbreiding van de verplichte mondmaskers had gepleit.

Op het openbaar vervoer en bij een kappersbezoek geldt die verplichting al. Wie zich niet aan de nieuwe regels houdt, riskeert een sanctie. Dat geldt ook voor winkels en andere zaken die de regels herhaaldelijk overtreden.

Ben jij tevreden met de verstrenging van de mondmaskerplicht? Had deze beslissing er vroeger moeten komen? Of is de verplichting nu te snel?

Laat het ons weten via onderstaand formulier. We bundelen zaterdag een aantal reacties in Gazet van Antwerpen.

 

MEER OVER Discussie