©  BELGA

Leko hoeft niet te kiezen: Antwerp telt nog maar 18 man voor bekerfinale

Antwerpcoach Ivan Leko zal geen knopen moeten doorhakken voor zijn selectie voor de bekerfinale. Nu Sander Coopman (25) een half jaar out is, blijven in zijn A-kern nog maar achttien spelers over die op 1 augustus tegen kampioen Club Brugge in actie kunnen komen.

LEES OOK. Coopman (Antwerp) maanden out met zware knieblessure

In eerste instantie is het natuurlijk een drama voor Coopman zelf. De middenvelder hoopte ­onder Leko weer meer te gaan spelen, maar scheurde woensdag tegen Eupen de voorste kruisband van zijn linkerknie, en ook de ­meniscus liep schade op. Hij wordt vandaag al geopereerd en moet op 2021 mikken.

Wie de kern van Antwerp erbij neemt en kan tellen, weet dat er nu dus nog maar achttien man overblijft. Om te beginnen nam de Great Old afscheid van spelers als Bolat, huurling Hoedt en ­Defour, die hun club naar de ­bekerfinale loodsten. Dan besliste de FIFA dat nieuwe spelers niet in aanmerking komen voor de uit­gestelde finale – helaas voor ­Butez, Birger Verstraete en Boya. En hetzelfde geldt voor spelers die afgelopen seizoen verhuurd waren, zoals Louis Verstraete, Mendy en Bolingi.

Ook beslisten ze bij Antwerp dat Borges, Nsimba en Geeraerts (weer) bij de beloften begonnen. En Lamkel Zé zette zichzélf buitenspel. Nu Coopman ook nog uitviel, moet Leko hopen dat zijn achttien overblijvers fit blijven. Maar Haroun (kuit) miste al een week training en gisteren moest ook Miyoshi (hamstrings) langskomen voor verzorging.

De achttien zijn: Matijas, Lathouwers; Batubinsika, Pius, De Laet, Avadongo, Seck; Buta, Quirynen, De Sart, Haroun, Hongla, Juklerod, Rodrigues; Refaelov, Miyoshi, Benson, Mbokani.

 ©  BELGA

(dvd, dige)

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws