©  Photo News

Waasland-Beveren speelt volgende week tegen Neymar en Mbappé: oefenmatch tegen PSG in het Parc des Princes

Waasland-Beveren heeft een prestigieuze tegenstander gestrikt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op vrijdag 17 juli oefenen de Waaslanders tegen de Franse kampioen PSG.

LEES OOK. Pro League is niet van plan BAS te volgen: nieuwe Algemene Vergadering moet degradatie W-Beveren gewoon bevestigen

Het duel zal achter gesloten deuren worden gespeeld in het Parc des Princes en starten om 19 uur. PSG maakte donderdag nog twee oefenduels bekend. Op 12 juli spelen de Parijzenaars tegen Le Havre (Ligue 2), op 21 juli wacht het Schotse Celtic.

Woensdag kreeg Waasland-Beveren verrassend gelijk van het BAS in zijn klacht over de Algemene Vergadering van de Pro League van 15 mei. Op die vergadering werd beslist dat de stand bij de stopzetting van de competitie omwille van de corona-uitbraak als eindstand aanvaard zou worden, en dat rode lantaarn Waasland-Beveren bijgevolg moest degraderen. Woensdagavond zei Tom Rombouts, de clubadvocaat van Waasland-Beveren, nog dat “de Pro League niet anders kan dan Waasland-Beveren in 1A te laten spelen”.

De Pro League is echter niet zinnens het BAS te volgen. Het plan is een nieuwe Algemene Vergadering te beleggen, waarop de beslissingen van de vergadering van 15 mei opnieuw bevestigd worden. De redenering daarachter is dat het BAS de beslissing an sich niet nietig heeft verklaard, maar wel de manier waarop die tot stand is gekomen.

Meer voetbalnieuws