De dodelijke steekpartij vond plaats ter hoogte van dit café in de Van Stralenstraat in Antwerpen-Noord. ©  Victoriano Moreno

Nieuwe verdachte opgepakt na dodelijke steekpartij in Antwerpen-Noord, andere verdachte weer vrijgelaten

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft donderdag een 26-jarige man aangehouden voor de dood van een 45-jarige man afgelopen week in de Van Stralenstraat in Antwerpen-Noord. De twintiger heeft bekentenissen afgelegd. De man die eerder werd gearresteerd, werd opnieuw vrijgelaten.

Een 45-jarige Dominicaan raakte zondagnacht rond 2 uur zwaargewond bij een vechtpartij in de Van Stralenstraat in Antwerpen-Noord. Hij was verschillende keren gestoken, onder meer in het hart. De hulpdiensten probeerden nog om zijn leven te redden, maar het slachtoffer overleed in het UZA in Edegem aan zijn verwondingen.

Het parket vorderde de onderzoeksrechter voor doodslag en in de eerste uren van het onderzoek kwam een 44-jarige man in beeld. “Hij werd in het belang van het onderzoek aangehouden, waarna het onderzoek onverminderd werd verdergezet door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen en onder leiding van de onderzoeksrechter”, zegt het parket.

 ©  Victoriano Moreno

Bij het verder onderzoek kwam een 26-jarige man in beeld. Hij kon geïdentificeerd en gearresteerd worden. Het gebruikte mes is intussen teruggevonden. De twintiger heeft bekentenissen afgelegd. In de loop van de ochtend verscheen hij voor de onderzoeksrechter, die besliste hem onder aanhoudingsmandaat te plaatsen.

Door de nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek zijn de feiten opgeschaald naar de kwalificatie van moord. De 26-jarige Dominicaan verschijnt maandag voor de raadkamer.

“Mijn cliënt verleent zijn medewerking aan het onderzoek”, zegt advocaat Koen Vaneecke. “Hij betwist dat hij de intentie had het slachtoffer te doden.”

“De onderzoeksrechter heeft logischerwijze de aanhouding van de andere verdachte meteen opgeheven”, aldus het parket nog. 

JaTi, SaRe

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio