Het kruispunt voor de tunnel aan De Veert kan veiliger voor Groen. © Jan Boey

Bord aan balustrade moet zebrapad veiliger maken

Willebroek -

Groen stelt zich vragen bij de veiligheid van de zwakke weggebruikers aan het kruispunt van de IJzerenwegstraat en Guido Gezellestraat in Willebroek, bij de tunnel De Veert. Een bord met een extra aanduiding voor het zebrapad kan soelaas brengen.

De auto’s die van onder het spoorwegbruggetje uit de richting Veert naar rechts de IJzerenwegstraat opdraaien, aan het kruispunt van de IJzerenwegstraat en de Guido Gezellestraat, hebben een beperkte zichtbaarheid. Fietsers en voetgangers voelen zich niet veilig op die plaats, vindt de Groen-afdeling van Willebroek.

Schepen Luc Spiessens (N-VA) zegt dat het probleem van het beperkte zicht op de voetgangers, vooral kinderen, die vanuit de tunnel de oversteekplaats richting Guido Gezellestraat willen gebruiken, gekend is. “De verplichte balustrade daar beperkt deels het zicht op de voetgangers aan de oversteekplaats. Automobilisten die de bocht te snel nemen, zijn een gevaar. Na de bocht en balustrade ligt het zebrapad. In principe kan je er altijd stoppen als je met de gepaste snelheid rijdt. Het zebrapad verderop leggen is veiliger, maar in de praktijk gaan de gebruikers dan vroeger oversteken. Ik laat bekijken of we aan de balustrade een aanduiding kunnen laten plaatsen die duidelijk maakt dat er kort na de bocht een oversteekplaats is”, besluit de schepen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio