© jvdp

Niet te missen: Matthias Schoenaerts als muurschildering in Antwerpen

Antwerpen -

Antwerps acteur Matthias Schoenaerts wordt op de Leopoldplaats in Antwerpen afgebeeld in het thema van The Old Guard, een nieuwe Netflix-film die vanaf vrijdag te zien is. Edegems graffitikunstenaar SMOK liet zich inspireren op de stripreeks waarop de film is gebaseerd, met een kleurrijke mural als resultaat.

Het is moeilijk te missen. Boven restaurant De Burgerij duikt een reuzegrote Matthias Schoenaerts die met een mysterieuze blik het leven op de Leopoldplaats in Antwerpen gadeslaat. Het is een promostunt van Netflix, dat vrijdag The Old Guard loslaat, een sciencefictionverhaal gebaseerd op de gelijknamige stripreeks van de Amerikaan Greg Rucka. Schoenaerts speelt er de rol van Booker, een van de vier onsterfelijke huurlingen rond wie het verhaal draait. De hoofdrol is weggelegd voor de Zuid-Afrikaanse Oscarwinnares Charlize Theron, de leider van het groepje superhelden.

Edegems graffitikunstenaar SMOK toont het personage van Matthias Schoenaerts in een kleurrijke mural op de Leopoldplaats en liet zich daarbij inspireren door de stripreeks. De focus ligt evenwel op de Antwerpse acteur zelf, die op deze manier de Antwerpenaar moet warm maken voor zijn nieuwste filmavontuur.

“Aangename ontmoeting”

SMOK en Schoenaerts zijn beiden gerespecteerde graffitikunstenaars, maar ze hadden elkaar tot begin deze week nog niet ontmoet. “Dat is eigenlijk wel straf”, zegt SMOK. “Ik ben wat ouder dan Matthias, maar ik ben al jaren actief als streetartist. Het was dus een aangename ontmoeting toen hij deze week poolshoogte kwam nemen.”

Schoenaerts is niet de enige acteur van The Old Guard die een muurschildering krijgt. Ook de Nederlandse acteur Marwan Kenzari heeft er een, in Rotterdam. Hij vertolkt de rol van Joe, een andere huurling.

De mural is nog tot eind juli te bewonderen.

 ©  Jan Van der Perre

 ©  Jan Van der Perre

 ©  Jan Van der Perre

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio