Ellen Samyn. © RR

Parlementslid Ellen Samyn (VB) ontvangt poederbrief: “Ik dacht meteen aan mijn zoontje”

Brasschaat -

Samen met nog drie andere parlementsleden van Vlaams Belang kreeg het Brasschaats federaal parlementslid Ellen Samyn een poederbrief in de brievenbus. De Civiele Bescherming onderzoekt de aard van het poeder.

Het begon met het Dilbeeks parlementslid Kathleen Bury. “Ik werd onmiddellijk op de hoogte gebracht dat dit bij mij ook mogelijk was. Daarom ging ik met handschoenen aan naar de brievenbus en inderdaad, er zat een verdachte brief in”, legt Ellen Samyn uit.  

“Het was uiteraard even schrikken, maar ik dacht meteen aan mijn zoontje. De politie kwam ter plaatse om de brievenbus af te spannen. Dan was het wachten op de Civiele Bescherming. Zij zijn Vlaanderen aan het rondrijden om de brieven te onderzoeken. Ik verwacht hen nog. Het zou echt wel een gevaarlijk goedje kunnen zijn want er zijn nog geen resultaten bekend van de andere brieven. Blijkbaar lopen er toch nog wel gekken rond, voor mezelf maakte ik me niet meteen zorgen, maar zoals gezegd, mocht mijn zoontje iets overkomen”, vervolgt Samyn die bij de parlementsverkiezingen van 2019 op de tweede plaats stond achter Tom Van Grieken. Samyn werd meteen ook verkozen in het federaal parlement waar ze bijzonder actief is. (jbr)Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio