Délifrance heeft een nieuwe look and feel. ©  Jan Van der Perre

Délifrance palmt twee verdiepingen in op toplocatie op Meir

Op een toplocatie op de Antwerpse Meir ging vorige vrijdag een nieuwe Délifrance open. Ambitie van de franchisenemers, die ook al in de Stadsfeestzaal en het Waasland Shopping Center actief zijn: véél passage van snelle eters, maar ook uitpakken met een nieuwe ‘look and feel’.

De van oorsprong Franse keten biedt broodjes, kleine patisserie en de zogenaamde viennoiserie (croissant, koffiekoeken,...) aan. Op de gelijkvloerse verdieping kan de klant zich bevoorraden aan de besteltoog, de eerste etage biedt een grote verbruiksruimte. In totaal is de zaak ongeveer 400 vierkante meter groot.

Als het terras maximaal wordt gebruikt, vinden tot 125 mensen hier hun plekje. In coronatijd is dat natuurlijk een pak minder, maar de uitbaters wilden toch hun start niet missen. Ze hopen vooral de prachtige locatie vlak bij de vernieuwde Handelsbeurs, op de hoek Meir-Twaalfmaandenstraat, te kunnen verzilveren. Tot enkele jaren geleden zat aan de overkant van de Meir ook een Délifrance.

Verder moet de vernieuwde uitstraling van de broodjeszaak het shoppingpubliek imponeren, en ze een beetje een ‘restaurantgevoel’ geven. Op vlak van personeel wil de zaak scherp en flexibel zijn: op rustige momenten staan er drie mensen achter de toonbank, dat kan op drukke dagen zoals solden of feestdagen oplopen tot zeven.

©  Jan Van der Perre

(ph)

Tips om te Doen!