©  Google Street View

Broers thuis aangevallen door gangsters met kapmessen

Borgerhout -

Gewapende en gemaskerde gangsters zijn zondagnacht binnengevallen in een woning in Borgerhout. Ze takelden een van de bewoners toe met een kapmes, de moeder des huizes werd van de trap geduwd.

De gemaskerde gangsters vielen zondagnacht binnen in de woning van de familie M. in de Sterlingerstraat in Borgerhout. Ze hadden het naar verluidt gemunt op twee broers. Gewapend met kapmessen gingen de aanvallers wild tekeer. Een van de slachtoffers werd in de hand gehakt, hij moest opgenomen worden in het ziekenhuis. Ook de moeder van de broers M. deelde in de klappen, in het tumult werd zij van de trap geduwd, ze raakte gewond aan de knie.

Over de aanleiding voor de gewelddadige aanval in de gezinswoning is nog geen duidelijkheid. De familie M. is niet onbekend bij de politie maar speelt volgens onze informatie geen belangrijke rol in het Antwerpse criminele milieu. Her en der werd geopperd dat de gangsters zich mogelijk van woning vergist zouden hebben, maar die these is volgens onze bronnen niet realistisch.

Het parket wil geen commentaar geven op de feiten. Het onderzoek wordt gevoerd door de federale gerechtelijke politie, die kon maandagmiddag een verdachte arresteren op de Deurnsebaan in Merksem. De man bleek echter niets met de feiten te maken te hebben en werd weer vrijgelaten. (sare)

MEER OVER Misdaad Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio