© RTV

Dieven sluiten winkeleigenaar op en stelen gsm’s op klaarlichte dag

Bij telefoonwinkel Mobilesous in de Herentalsstraat in Turnhout werd maandag een inbraak gepleegd. Twee personen stapten de winkel binnen en namen een tiental gsm-toestellen mee.

Mobilesous verkoopt en herstelt gsm’s en smartphones. Toen de winkel maandagvoormiddag net open was, liepen twee mannen met een motorhelm op het hoofd de winkel binnen. “De uitbater bevond zich in de werkruimte achteraan”, zegt een winkelmedewerker. “Op de beelden van de bewakingscamera is te zien dat een van de daders zich direct naar achter begaf om de deur tussen de winkel en de werkruimte op slot te draaien. Intussen vernielde zijn kompaan het glas van een kast met gsm-toestellen. Ze zijn amper een halve minuut binnen geweest en hebben een tiental gsm’s en smartphones meegenomen. Het ging zowel om duurdere als iets goedkopere toestellen. De totale waarde van de buit moet nog berekend worden, het loopt op tot enkele duizenden euro’s.” De twee daders zijn voorlopig spoorloos. Volgens een getuige zijn ze gevlucht op een scooter.

IJzeren hek

Het is niet de eerste keer dat bij Mobilesous dieven over de vloer komen. In juli 2018 vernielden twee personen ’s nachts het glas in de toegangsdeur van de winkel en roofden een groot aantal gsm’s. De totale waarde werd geraamd op 15.000 euro. “Intussen is de winkel beter beveiligd. Aan de achterkant is een ijzeren hek geplaatst. Je verwacht niet dat ze tijdens de openingsuren van de winkel durven toeslaan, maar het is wel gebeurd.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio