© Youtube KV Mechelen

Malinwa blijft op gelijkspel steken in eerste oefenpartij, nieuwkomer Dailly krijgt meteen minuten

KV Mechelen heeft zijn eerste wedstrijd in meer dan vier maanden niet kunnen winnen. De Kakkers bleven in een oefengalop tegen 1B-club RWDM op een 1-1 gelijkspel steken. Bushiri, Coucke, Van den Eynden en Dailly versierden hun eerste minuten voor hun nieuwe club. Togui maakte de Mechelse treffer.

Volg hier ook ons stagedagboek van KV Mechelen

Vrancken zette op het veld van Braine l’Alleud het duo Bushiri-Peyre centraal achterin. Hairemans startte - zoals hij dat zelf al aangaf in onze krant - op rechts. De Antwerpenaar leverde na twee minuten het eerste schot tussen de palen af. Ook De Camargo kwam in de beginfase dicht bij een doelpunt. Zijn kopbal werd van de lijn gekeerd.

Halverwege de eerste periode trilden de touwen aan de overkant. Peyre werkte een voorzet vanaf rechts ongelukkig in eigen doel. Ei zo na stond het meteen erna 0-2. Een scherpe voorzet van Rommens werd net niet in doel gedevieerd. Met de rust in zicht drong Geel-Rood, maar het vizier van De Camargo en Storm stond nog niet op scherp.

 

 ©  Photo News

Snelle gelijkmaker

Dan was Togui doelgerichter. Bij zijn eerste balcontact liep hij de laatste Molenbeekse man eraf, en werkte vervolgens beheerst af. Ook Vanlerberghe liet zich enkele keren opmerken. Hij mocht zich wat hoger in het middenveld uitleven. In het laatste kwart kwam ook Dailly, de belofte die overkwam van Anderlecht, een eerste keer in actie. De zoon van RWDM-voorzitter Thierry Dailly kreeg zijn kans op de flank maar viel niet meteen op.

De 1-1 stand was tekenend voor de partij, want beide teams gingen vol hun kans. Bateau moest een fraaie omhaal van de lijn halen. Aan de overzijde stopte Sadin nog een schot van Togui en een vrije trap van Kaya. Het bleef uiteindelijk bij 1-1, dat zag ook Clement Tainmont die zijn ex-ploegmaats kwam dag zeggen.

 

 ©  BELGA

WEDSTRIJDGEGEVENS

Doelpunten:

23’ 0-1 Peyre (owngoal)

47’ 1-1 Togui

KV Mechelen voor rust:

Coucke - Boni, Bushiri, Peyre, Bijker - Van den Eynden, Coveliers, Schoofs - Hairemans, De Camargo, Storm

KV Mechelen na rust:

Bouzian - Kabore, Lemoine, Bateau, Van Hoorenbeeck - De Bie, Van den Eynden (67’ Boni) Vanlerberghe - Kaya, Togui, Coveliers (67’ Dailly)

Van Damme, Van Cleemput, Vranckx, Engvall, Bosiers, Dassy, Thoelen en Valkenaers kwamen niet in actie.

Diederik Geypen

 

 ©  Photo News

 

 ©  Photo News

 

 ©  Photo News

 

 ©  Photo News

 

 ©  Photo News

 

 ©  Photo News

 

 ©  Photo News

 

 ©  BELGA

Meer voetbalnieuws

MEER OVER KV Mechelen