© Youtube Club Brugge

Beerschot houdt Club Brugge op gelijkspel in oefenduel

Beerschot heeft landskampioen Club Brugge in bedwang kunnen houden. De oefenwedstrijd eindigde op 1-1, na doelpunten van Noubissi en Diatta in de eerste helft.

Tegenwoordig wordt bij Club Brugge alles gestreamd voor tienduizenden kijkers die de wedstrijd op een professionele manier kunnen volgen. Maar dat de wedstrijd live te volgen was, was slecht nieuws voor Ruud Vormer: de kapitein lag met een ziekenhuisballetje aan de basis van de bliksemsnelle 0-1 van Noubissi. Na amper een minuutje moest Club, dat in de openingsfase onder druk stond van Beerschot, dus al achtervolgen.

Gaandeweg herstelde blauw-zwart wel het evenwicht en versierde het ook enkele prima mogelijkheden, al kon het ook 0-2 gestaan hebben toen Tissoudali een rebound van dichtbij tegen de paal én lat zag gaan. Even later hing Diatta de bordjes verdiend in evenwicht met een lage schuiver in de linkerhoek: 1-1.

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Het goudhaantje raakt dus op dreef, al kan dat laatste nog niet gezegd worden van het spitsenduo Okereke-Krmencik. De Nigeriaan zoekt nog steeds naar de juiste synergie met zijn Tsjechische collega, terwijl Krmencik nog steeds naar zijn eerste goaltje in blauw-zwarte loondienst zoekt. Dat hij bij een prima kopkans gehinderd werd door De Cuyper, hielp daar natuurlijk niet bij.

Vielen verder op bij Club Brugge: youngsters De Cuyper en De Ketelaere, beiden bedrijvig, in een wedstrijd waar Club naar de rust toe het commando volledig overnam. ‘CDK’ kreeg een mooie kans op de 2-1 na een mooie aanvallende combinatie met Diatta en fungeerde als draaischijf, Mechele en Deli zagen hun pogingen gekeerd door Vanhamel en de lat.

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Nieuwe elf kunnen zich niet tonen

De aanvallende flow viel na de rust een beetje weg nadat Clement elf andere namen in de wei gooide. Onder andere Badji, Openda, Schrijvers, Vanaken en de Senegelaas Sagna kwamen in de ploeg. Die laatste kon zich opnieuw niet tonen, maar ook zijn collega’s lieten zich onbetuigd tegenover de ploeg van voor de rust. In een kansarme tweede helft mochten ook beloften Van den Keybus en Voet minuten maken. Vanaken kreeg vanop vrije trap nog de beste kans op de 2-1, bij Beerschot raakte Grisez nog de lat in de slotfase.

Dat veranderde allemaal niets meer aan de stand: met 1-1 tegen Beerschot trekt Club Brugge komende zaterdag al naar een nieuwe sparringpartner uit Antwerpen. Dan komt KV Mechelen op bezoek in het Basecamp.

Junior Verbeeke

 ©  BELGA

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Meer voetbalnieuws