©  Bert De Deken

Kempense meesteroplichtster terug in de cel: opnieuw tal van mannen opgelicht

Geel, Kasterlee -

Oplichtster Ilse Leroi (41) uit Kasterlee is opgepakt door de politie nadat aan het licht kwam dat ze opnieuw tal van mannen had opgelicht. De onderzoeksrechter heeft haar dinsdag aangehouden.

Ilse Leroi werd al negen keer veroordeeld wegens oplichting. Ze probeerde stiekem de vrachtwagens te verkopen van een transportfirma waar ze werkte, ze verkocht 1.400 tickets voor een schlagerfestival dat niet bestond en ze troggelde tal van verliefde mannen hun spaargeld af.

Vorige week bleek dat Leroi sinds haar vrijlating eind vorig jaar opnieuw een Nederlandse verkoper van zonnebanken had opgelicht. Ze troggelde hem een dure zonnebank af, met gebruik van een vals bankafschrift.

“We ontvingen opnieuw meerdere klachten die allemaal gebundeld werden”, zegt het parket van Antwerpen in een mededeling. “De werkwijze blijft identiek. Er worden spullen gekocht, maar niet betaald. Vervalste aankoopbewijzen zouden verkopers om de tuin moeten leiden. In sommige gevallen werden de gekochte spullen meteen te koop aangeboden.”

Op vraag van het parket Antwerpen heeft de politiezone Regio Turnhout de 41-jarige vrouw maandagavond van haar vrijheid beroofd na een achtervolging in Kasterlee. “In haar auto werd een kleine hoeveelheid cocaïne gevonden. Bij een huiszoeking trof de politie nog pepperspray aan”, aldus het parket.

Dinsdag werd de onderzoeksrechter gevorderd, die de vrouw in de loop van de dag heeft aangehouden. De feiten zijn gekwalificeerd als valsheid in geschriften, oplichting, misbruik van vertrouwen, inbreuken op de drugswet, inbreuken op de wapenwet, gewapende weerspannigheid en valse naamdracht. Vrijdag verschijnt ze voor de raadkamer.

“Het onderzoek wordt verdergezet”, aldus het parket.

LEES OOK: Oplichtster Ilse L. verkocht zelfs trucks van haar eigen werkgever: “Dit zal nooit stoppen”

 (phu, cel, dvd)

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio