©  BELGA

DISCUSSIE. Moet de Vlaamse regering diep in de buidel tasten voor het rusthuispersoneel?

In totaal 1 miljard euro trekt de federale regering uit om 125.000 personeelsleden in de zorg een hoger loon te geven en de arbeidsomstandigheden te verbeteren. Vriend en vijand zijn het erover eens dat dit een historisch akkoord is.

LEES OOK. 500 miljoen opslag voor ziekenhuispersoneel, maar wat met rusthuispersoneel?

Een flinke som, die meteen ook de druk verhoogt op de Vlaamse regering om een gelijkaardig plan uit te werken voor haar 127.000 zorgmedewerkers, in de eerste plaats die in de woonzorgcentra.

Die wzc’s zitten nu al in zware concurrentie met de ziekenhuizen om geschoold personeel aan te trekken. Nu de lonen in de ziekenhuizen omhoog gaan, vreest de sector straks helemaal achterop te zullen hinken.

Net vandaag start de Vlaamse regering onderhandelingen met vakbonden en werkgevers over een Vlaams loonakkoord. Vermoedelijk zal er pas na de zomer witte rook zijn, maar de vakbonden leggen nu al een gelijkschakeling met de federale loonsverhogingen op tafel.

Moet de Vlaamse regering volgens jou versneld werk maken van een loonsverhoging voor het rusthuispersoneel? En moet er even diep in de buidel getast worden? Laat het ons weten via onderstaand formulier.

Werkt het online formulier niet? Stuur dan een mailtje naar brieven@gazetvanantwerpen.be. Vergeet niet je naam en woonplaats te vermelden. We bundelen donderdag een aantal reacties in Gazet van Antwerpen.

Nu in het nieuws