‘Olympia Bliksemschicht’: Usain Bolt heeft wel een heel bijzondere naam voor pasgeboren dochter

Bron: BELGA

“Olympia Bliksemschicht” had zomaar een personage uit Harry Potter kunnen zijn maar het is wel degelijk de pasgeboren dochter van sprintkampioen Usain Bolt. Die onthulde de naam: Olympia Lightning Bolt.

Het meisje is al medio mei in een ziekenhuis in Kingston geboren maar nu pas maakte de voormalige topsprinter de naam bekend. Usain Bolt publiceerde onder meer foto’s op de sociale media, foto’s van de baby, sommige met de moeder, zijn vriendin Kasi Bennett. “We hebben een nieuw hoofdstuk aangesneden samen met onze dochter Olympia Lightning Bolt”, aldus de Jamaicaanse atleet van 33.

Bolt die zijn carrière beëindigde na het WK 2017 in Londen was een van de meest succesvolle atleten in de sportgeschiedenis. Usain St. Leo Bolt was acht keer Olympisch gouden medaillewinnaar en won elf keer het WK-goud en heeft sinds 2009 ook wereldrecords op de 100 meter (9,58 seconden) en de 200 meter (19,19).

De snelste man op aarde, zo snel als de bliksem: zo werd zijn eigen bijnaam “The Lightning Bolt”, wat hem dus duidelijk inspireerde bij de naamkeuze van zijn dochter. En dat met Olympia de olympische gedachte er meteen ook bij betrokken wordt, maakt het compleet.

Een iconisch beeld van het WK atletiek in 2013: “The Lightning Bolt” in actie met een bliksem op de achtergrond ©  AFP

Meer sportnieuws