Gefrustreerde ploegmaat van Jordan Lukaku zorgt voor ophef door in arm van tegenstander te bijten

Slecht nieuws voor de liefhebbers van de betere voetbalthriller: in Italië lijkt de weg naar de titel meer dan ooit open te liggen voor Juventus. Lazio, waar Jordan Lukaku bij de rust mocht invallen, verloor immers voor de tweede week op rij. Laagvlieger Lecce was met 2-1 te sterk. Maar het gespreksonderwerp achteraf was het bijtincident met Lazio-verdediger Patric.

Wim Conings, Vincent Van Genechten

Lazio had zich voor de corona-onderbreking ontpopt tot de grote uitdager van titelverdediger Juventus, maar ging de voorbije weken een paar keer pijnlijk met de billen bloot. Enkele weken geleden was Atalanta met 3-2 te sterk, afgelopen weekend kwam Milan met 0-3 winnen en nu is er weer de uitschuiver tegen Lecce.

Tot grote frustratie van Patric (27). De Spaanse verdediger kon de nederlaag van zijn club niet verkroppen en reageerde zich af op de zwaaiende arm van tegenstander Giulio Donati. Letterlijk, want Patric zette er zijn tanden in à la Luis Suarez.

Nieuwe nederlaag

Nochtans was Lazio dankzij een vroege goal van Caicedo uitstekend begonnen voor de Romeinen, maar goals van Babacar en Lucioni keerden de situatie nog om. De nederlaag komt er amper enkele dagen na de 0-3 pandoering op eigen veld tegen Milan. Juventus liet wel na te profiteren, de Oude Dame moest eveneens zijn meerdere erkennen in Milan. Het verschil blijft daardoor zeven punten.

LEES OOK.AC Milan stunt tegen Juventus met drie goals in vijf minuten (maar Saelemaekers was net gewisseld)

Meer sportnieuws