©  Photo News

Robert Kubica kruipt vrijdag weer achter het stuur van een F1-bolide

Robert Kubica stapt vrijdag weer in een Formule 1-bolide. De 35-jarige Pool mag in de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Steiermark, de tweede race van het seizoen, bij het team van Alfa Romeo het stuur overnemen van Antonio Giovinazzi. De Italiaan, die samen met de Fin Kimi Räikkönen het vaste rijdersduo van de renstal vormt, neemt de rest van het weekeinde weer voor zijn rekening.

Kubica maakte vorig jaar bij Williams zijn rentree in de Formule 1, nadat hij in 2011 een ernstig ongeval had gehad tijdens een rally. De racecarrière van de Pool leek voorbij, maar hij wist na een lange revalidatie en ondanks een fysieke beperking aan zijn rechterarm en -hand terug te keren in de koningsklasse van de autosport. Kubica reed in de auto van Williams voortdurend in de achterhoede en zijn contract werd niet verlengd.

 ©  © Photo 4

Met dank aan een persoonlijke sponsor wist Kubica als reserverijder binnen te komen bij Alfa Romeo. Tijdens de winterse testdagen in Barcelona mocht hij al twee keer het circuit op en nu krijgt Kubica ook tijdens een raceweekeinde weer een kans. Voor de tweede week op rij wordt er geracet op de Red Bull Ring in Spielberg.

Meer sportnieuws