Risicoplaatsen voor fietsdiefstallen zijn de twee stationsomgevingen. © Dirk Vertommen

Dit jaar al 23 fietsendieven op heterdaad betrapt: “Politie zet ook drie lokfietsen in”

Mechelen -

De politie heeft in de eerste helft van dit jaar in Mechelen al 23 fietsendieven op heterdaad kunnen betrappen. “Zij zet daarvoor ook drie lokfietsen in die uitgerust zijn met een gps-tracer”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen.

Voor fietsdiefstallen werden er dit jaar in de Dijlestad al 227 processen-verbaal opgemaakt. “Van januari tot juni 2020 noteerden we gemiddeld nog 8,7 aangiftes per week, tegenover gemiddeld 9,9 in 2019, terwijl vorig jaar al het beste resultaat sinds de start van de metingen was”, vertelt Vandersmissen (Vld-Groen-m+). De voorbije jaren daalde het aantal fietsdiefstallen met 18%

De politie slaagt er ook steeds vaker in om verdachten te identificeren. Daarvoor zet ze onder andere lokfietsen in. Van zodra zo’n fiets in beweging komt, stuurt de meldkamer interventieploegen aan. Dankzij de inzet van de patrouilles, camerabeelden en getuigen kon de politie de voorbije zes maanden 23 verdachten op heterdaad betrappen. Twee hadden meerdere feiten gepleegd. Ook bij controles van weesfietsen komen gemeenschapswachten soms gestolen tweewielers tegen.

“De strijd tegen fietsdiefstal maakt deel uit van onze demarrage om fietsstad van Vlaanderen te worden”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen. Hij geeft mensen ook de raad om hun fiets altijd op slot te doen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio