Archiefbeeld. ©  Photo News

Koppel gaat aan de haal met geld uit horecazaak en wordt opgepakt

Een man en een vrouw van 22 en 23 jaar worden voorgeleid bij het parket nadat ze zondag waren betrapt op een diefstal uit een horecazaak. Ze hadden een envelop gestolen met geld voor het personeel.

Het politieteam dat toezicht houdt in de winkelstraten van de Antwerpse binnenstad merkte zondagnamiddag een koppel op dat zich verdacht leek te gedragen. In verschillende winkels leken ze een opmerkelijke interesse te vertonen in de kassa’s en stelden ze enkele opmerkelijke vragen aan het personeel. De politie besloot de twee in de gaten te houden en te volgen.

“Ter hoogte van de Bourlaschouwburg ging de man kort een horecazaak binnen, waarna hij en de vrouw opnieuw wegwandelden. Tijdens de wandelingen merkten de inspecteurs op dat de twee geld uitwisselden en nadien enveloppen in de vuilbak gooiden”, zegt de Antwerpse politie. “Die bleken afkomstig uit de horecazaak. De man en de vrouw werden gecontroleerd en bleken in totaal 435 euro uit de zaak te hebben gestolen, geld dat bestemd was voor het personeel.

De twee werden gearresteerd. Er wordt onderzocht of ze ook in aanmerking komen voor een andere diefstal uit een restaurant. dvd

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio